The AutoRai experience

Tussen 17 april en 26 april 2015 konden autoliefhebbers genieten op de AutoRai van 49 automerken, 90 primeurs en meer dan 500 auto’s. Het evenement was een groot succes en trok in totaal ruim 290.000 bezoekers. Onze chauffeurs hadden het geluk dat ze voor meerdere organisaties en bezoekers van het evenement klaar mochten staan. Gedurende de wachttijd kregen zij de kans de beurs op te gaan. Speciaal voor iedereen die er dit jaar niet bij kon zijn, hebben wij korte review geschreven aan de hand van de ervaringen van onze chauffeurs.

Entree

Direct bij binnenkomst stonden onze chauffeurs voor een moeilijke keus. Namelijk de keus welke stand als eerste te bezoeken. Met zo een groot aanbod kan de keuzestress toeslaan. Als je naar rechts keek zag je de stand van Mercedes Benz in de verte en als je naar links keek kwam je al snel bij de stand van BMW.  In de verte hoorde je het geluid van de racehal en recht voor je zag je het restaurant.

Het aanbod

Onze chauffeurs zitten dagelijks in de meest uiteenlopende auto’s. Toch heeft elke chauffeur een lijstje met auto’s waar hij geen genoeg van kan krijgen. Het mooie van de AutoRai is dat door het brede aanbod alle auto’s op het lijstje binnen 1 dag bezocht konden worden.

Bij de meeste stands was het mogelijk om in de verschillende modellen plaats te nemen. De concept-cars waren te bewonderen van een kleine afstand. Bij enkele modellen zoals Rolls Royce, Porsche en Bentley kon niet iedereen direct de stand op om de auto’s aan te raken. Deze auto’s waren alleen voor een selecte groep bezoekers (met veel geduld) van dichtbij te bewonderen. Alle overige bezoekers konden om de stand heen lopen.

Naast de nieuwste modellen was er ook een hal speciaal gereserveerd voor klassieke modellen en oldtimers. In deze hal stond onder andere de Breuguet A2: een elektrische auto uit 1945

Extra’s

Naast alle mooie auto’s konden bezoekers op verschillende plekken stoppen voor een hapje en een drankje. Er was een racehal waar je als bezoeker auto’s kon zien driften en racen. Het was zelfs mogelijk om naast een coureur plaatst te nemen. Bij het Innovation Lab kon je genieten van alle nieuwste snufjes en technieken op autogebied. Daarnaast kon je ook terecht bij de vele informatieve stands zoals onder andere de stand van Carros Magazine, Leaseplan etcetera. En tot slot kon je de autoshow van BNR live bijwonen.

Mooiste stand

Deze review zou te lang worden als we elk merk individueel zouden beoordelen. Elk merk had wel iets bijzonders en verrassends op zijn stand. Ook onder de chauffeurs waren de meningen verdeeld over de mooiste stand. Mercedes Benz ontving de meeste stemmen. Deze stand had een mooie selectie van modellen. Deze waren allemaal in het donkergrijs of wit. De stand had de juiste belichting en ondanks de drukte kon er in bijna elk model plaats genomen worden.

Conclusie

De AutoRai was een geslaagd evenement en is (gelukkig) weer terug van weggeweest. Of je nou een serieuze koper bent, een liefhebber van mooie auto’s of een grote interesse hebt in autotechniek voor iedereen is er wat wils op de beurs.

De volgende editie staat gepland van 30 maart tot en met 9 april 2017.  Wij zullen hier zeker weer bij zijn.

Het management van Car Drivers Chauffeursdiensten

Recent Posts

Leave a Comment