In service en stijl van A naar B

Waar een innovatief business concept en de passie om klanten optimale service te bieden al niet toe kunnen leiden. Sherif El Zeiny en Mohammed El-Mourabet, twee jonge en gedreven ondernemers, laten dat met hun bedrijf Car Drivers Chauffeursdiensten al sinds 2007 zien. “Ons doel was en is dat iedereen, ondernemer of particulier, tegen betaalbare tarieven van hoogwaardige chauffeursdiensten gebruik kan maken. Dat doel bereiken we en steeds meer klanten maken dan ook gebruik van onze dienstverlening.”

Al tijdens hun commerciële en juridische studies toonden El Zeiny en El-Mourabet dat zij rasondernemers zijn. “Toen ontstond het idee voor Car Drivers Chauffeursdiensten. Heel kort komt het erop neer dat wij chauffeurs verhuren aan klanten. Onze chauffeurs vervoeren klanten, maar transporteren ook groepen auto’s van A naar B.”

“Wij hebben geen wagenpark en een lage overhead. De klant huurt dus alleen onze chauffeur en die vervoert de klant in diens eigen auto.” Daarin zit het innovatieve aspect van het businessmodel en daardoor kan het bedrijf zijn chauffeurs tegen een scherp uurtarief aanbieden. Car Drivers Chauffeursdiensten onderscheidt zich nog op een andere manier van bijvoorbeeld taxibedrijven. “In de eerste plaats, omdat wij uitsluitend in de auto’s van de klanten rijden”, aldus El-Mourabet. “En in de tweede plaats, omdat bij ons klanten niet op de meter hoeven te letten. Ze huren een chauffeur voor een aantal uren tegen een scherp uurtarief. Daardoor telt voor de klant niet elke minuut, maar kunnen zij zich relaxed voorbereiden op hun reis.”

Er zijn bovendien vele diensten mogelijk. “Privé chauffeurs kunnen voor vele doeleinden worden ingezet. Hierbij kan gedacht worden aan chauffeurs voor zakelijke ritten, luchthaven vervoer of blessure chauffeurs, die de klant vervoeren als die daar zelf fysiek niet toe in staat is.” Daarnaast regelt Car Drivers ook complete mobiliteitsprojecten als valet parking, auto transport en shuttle services. Er zijn zowel retour als enkele ritten mogelijk. Dat laatste is bijvoorbeeld heel praktisch voor klanten die comfortabel in hun eigen auto naar een borrel rijden. De terugreis kan dan veilig verzorgd worden door een chauffeur.

“Al onze chauffeurs hebben een servicegerichte persoonlijkheid”

El Zeiny en El-Mourabet zijn uiterst kritisch bij de selectie van hun chauffeurs. “Zij zijn ons gezicht naar de klant en wij willen daarom dat zij klanten niet alleen vervoeren, maar hen ook een goed gevoel geven. Chauffeurs hebben tenslotte ook een sociale functie. Daarom letten we erop dat er een match is tussen chauffeur en klant. Bijvoorbeeld qua presentatie. Onze chauffeurs dragen standaard een pak. Maar vindt een klant het prettiger als de chauffeur wat informeler gekleed is, dan wordt dat geregeld. Vindt een klant een praatje prettig, dan sturen we een passende chauffeur. Gaat het om een zakelijke klant die tijdens het vervoer wil doorwerken, dan sturen we een chauffeur die zijn werk in stilte doet. Al onze chauffeurs hebben een servicegerichte persoonlijkheid.”

Naast verleners van topservice zijn de beide heren ook maatschappelijk verantwoorde ondernemers. “Al werken we door het hele land en zelfs de Benelux, we zijn geworteld in Amsterdam Noord. Vandaar dat we ook aan sponsoring van lokale goede doelen doen. Want je krijgt kansen van je omgeving en die omgeving willen we dus ook iets teruggeven.”

Tekst: Baart Koster (Koster teksten) • Fotografi e: Luuk Gosewehr

Recent Posts

Leave a Comment